Castelul Kálnoky din Micloșoara și casele de oaspeți din Valea Zălanului au devenit faimoase datorită vizitelor Prințului Charles. De asemenea vă recomandăm să descoperiți și alte castele și conace din județul Covasna. Aceste castele și conace din județul Covasna construite în stil renascentist, baroc și neoslasicism au păstrat elemente architecturale valoroase demne de conservare și apreciere
Oaspeților noștri dornici de aventură recomandăm o drumeție între cele două localități. Distanța între Micloșoara și Valea Zălanului este aproximativ 10 km parcurgând zona deluroasă a Munților Baraolt. Făcând acest traseu aveți ocazia de a admira peisajul rural, pădurile foioase și poianele frumoase indiferent de anotimp.
În pădurile din împrejurimi găsim o mulțime de animale specifice Transilvaniei: vulpi, căprioare, pisici sălbatice, bufnițe, și chiar și urși se pot zări în timpul unei plimbări în zonă.
La 25 km de Micloșoara se află Cheile Vârghișului. Cheile Vârghişului este locul ideal pentru drumeții și speologie. Rezervaţia se află în partea nordică a munţilor Perşani și este traversată de pârâul Vârghiş. Este alcătuită din numeroase formaţiuni şi elemente geomorfologice calcaroase, săpate de pârâu. Se pot organiza excursii de grup, cu plecare din Micloșoara.
Avem posibilitatea de a organiza excursii la Peștera Orbán Balázs din Cheile Vârghișului unde se găsesc peste o sută de peșteri